NextSmartphone

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΕΣ


NextSmartphone

Επαγγελματικές υποχρεώσεις και περιορισμένος ελεύθερος χρόνος, δεν επιτρέπουν πλέον την ενημέρωση αυτού του Blog. Ευχαριστώ τους συνοδοιπόρους για την παρέα και την υποστήριξη.


Το νέο πρόβλημα του Twitter είναι ότι δεν αυξάνονται οι χρήστες του

Το εντυπωσιακότερο νέο από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Twitter, είναι ότι δεν υπάρχει αύξηση των νέων ενεργών χρηστών. Η εταιρεία έκλεισε το 2015 με 320 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες, απογοητευτικοί αριθμοί από μόνοι τους, αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

panoshapanosha

Πάνω από 100 δισεκατομμύρια τα έσοδα από τις κινητές εφαρμογές μέχρι το 2020

Τα έσοδα των παγκόσμιων καταστημάτων κινητών εφαρμογών θα αυξηθούν σε 51 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016 και θα ξεπεράσουν τα 101 δισεκατομμύρια το 2020. Η ανάπτυξη θα καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από δύο παράγοντες: την ισχυρή υιοθέτηση των εφαρμογών στις αναπτυσσόμενες αγορές σε όλο τον κόσμο και την ικανότητα των κινητών εφαρμογών να αποκτήσουν μεγαλύτερα έσοδα στις ώριμες αγορές.

panoshapanosha

Οι διαφημίσεις Flash περνούν 100% σε HTML5

Η Google ανακοίνωσε ότι οι διαφημίσεις που θα προβάλει θα είναι σύντομα 100% HTML5. Από τις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, οι διαφημίσεις που έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση του Flash δεν θα μπορούν πλέον να ανεβούν στο AdWords ή το DoubleClick Digital Marketing. Από τις 2 Ιανουαρίου 2017, οι διαφημίσεις με Flash format δεν θα προβάλλονται πλέον στο Δίκτυο εμφάνισης της Google ή μέσω του DoubleClick.

panoshapanosha

Νέα ευπάθεια στο Sparkle Updater δημιουργεί κινδύνους στα Mac

Μια νέα ευπάθεια στο Sparkle, έχει βάλει ένα σημαντικό αριθμό των εφαρμογών Mac σε κίνδυνο ευπάθειας. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, το Sparkle είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται συχνά από εφαρμογές τρίτων- που δεν είναι στο App Store - για να ωθήσουν ενημερώσεις προς τους χρήστες. Επιρρεπείς σε αυτή την ευπάθεια είναι γνωστές εφαρμογές, όπως οι Camtasia, uTorrent, DuetDisplay, και Sketch, τόσο στο OS X Yosemite, όσο και στο OS X El Capitan.

panoshapanosha

Lenovo 4Q15: Επιστροφή στην κερδοφορία, ο Mobile τομέας συνεχίζει ζημιογόνος

Η Lenovo ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 4ο τρίμηνο του 2015 (3ο οικονομικό) με τριμηνιαία έσοδα 12,9 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 8% από το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Το καθαρό αποτέλεσμα του ομίλου είναι κέρδη 300 εκατομμυρίων δολαρίων, 19% αυξημένα από πέρυσι, ενώ το τμήμα Mobile συνεχίζει ζημιογόνο.

panoshapanosha

Το Instagram υποστηρίζει πολλαπλούς λογαριασμούς από την ίδια συσκευή

Μετά τη δοκιμή της δυνατότητας σε iOS και Android τους τελευταίους μήνες, το Instagram ανακοίνωσε χθες ότι έχει επίσημα ξεκινήσει την υποστήριξη πολλαπλών λογαριασμών στο κοινωνικό δίκτυο διαμοιρασμού φωτογραφιών. Μέχρι τώρα, οι χρήστες δεν μπορούσαν να διατηρούν περισσότερους από έναν λογαριασμό στην ίδια συσκευή.

panoshapanosha

Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν το WhatsApp

Το WhatsApp, η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που το Facebook απέκτησε για 19 δισεκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο του 2014, έχει ξεπεράσει πρόσφατα το ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου χρηστών. 42 δισεκατομμύρια μηνύματα αποστέλλονται καθημερινά, μαζί με 1,6 δισεκατομμύρια φωτογραφίες και 250 εκατομμύρια βίντεο.

panoshapanosha

Μεγάλο μέρος πελατών της Apple έχει κολλήσει σε μικρού μεγέθους iPhone

Ο αείμνηστος Steve Jobs υποστήριξε παλιότερα ότι οι καταναλωτές δεν θα αγοράσουν τεράστια smartphone, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν μια συσκευή που δεν μπορούν να χειρίζονται κρατώντας τη στο χέρι τους. Η Apple κατέληξε, μετά την απώλεια του Jobs, να αυξήσει σταδιακά το μέγεθος των smartphone της, φθάνοντας στο iPhone 6 και στο υπερμέγεθες iPhone 6 Plus.

panoshapanosha

Η Ινδία πλησιάζει τις ΗΠΑ για να γίνει η δεύτερη αγορά smartphone στον κόσμο

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα αγοράς της Counterpoint, οι αποστολές smartphone στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 15% σε ετήσια βάση το 4ο τρίμηνο του 2015. Για το σύνολο του 2015, οι αποστολές smartphone στην Ινδία αυξήθηκαν 23%, για να ξεπεράσουν το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων μονάδων.

panoshapanosha

Η Apple πρέπει να πληρώσει 625 εκατομμύρια για διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη VirnetX

Η Apple είναι γνωστή για την ικανότητά της να κερδίζει σημαντικές αποφάσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει ένα πολύ βαρύ πρόστιμο, μετά την απόφαση δικαστηρίου στις ΗΠΑ. Το Cupertino θα πρέπει να πληρώσει 625 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατέχει η εταιρεία VirnetX (patent troll).

panoshapanosha

Facebook 4Q15: Εκρηκτική ανάπτυξη με 1,56 δις δολάρια καθαρά κέρδη

Τα έσοδα του Facebook ξεπέρασαν κάθε προσδοκία το 4ο τρίμηνο του 2015, φθάνοντας τα 5,84 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα σχεδόν 50% από το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη έφθασαν τα 1,56 δισεκατομμύρια δολάρια, από 701 εκατομμύρια πέρυσι. Για το σύνολο του 2015 τα έσοδα ήταν 17,92 δις δολάρια (+44%) και τα καθαρά κέρδη 3,69 δις.

panoshapanosha

Alphabet (Google): Οικονομικά αποτελέσματα 4Q15 με καθαρά κέρδη 4,92 δις δολάρια

Είναι η πρώτη φορά που η Google ανακοινώνει οικονομικά αποτέλεσμα ως Alphabet και όπως ήταν αναμενόμενο, οι επιχειρήσεις διαφημίσεων συνεχίζουν να οδηγούν τα έσοδα, τα κέρδη και την ανάπτυξη της εταιρείας. Τα άλλα στοιχήματα, που περιλαμβάνουν Nest, Google X, Google Fiber και άλλες επιχειρήσεις, παράγουν πολύ λίγα έσοδα και κόστισαν στην εταιρεία 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια (ζημιές) το περασμένο έτος.

panoshapanosha

Το ρολόι, ειδωμένο από την αρχή: Από τις 12 Φεβρουαρίου το Apple Watch στην Ελλάδα

Με την παρουσίαση του στην ελληνική της σελίδα, η Apple ανακοίνωσε ότι το Apple Watch θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, στα καταστήματα των τοπικών Apple Premium Reseller. Οι αποστολές του Apple Watch ξεκίνησαν στις 24 Απριλίου 2015 σε 9 μεγάλες αγορές και σταδιακά επεκτείνονται σε όλο και περισσότερες χώρες. Οι τιμές ξεκινούν από τα € 429.

panoshapanosha

4Q15: Το iPad Pro ξεπέρασε σε πωλήσεις τα Surface στο πρώτο του τρίμηνο

Η Apple παραμένει ο κορυφαίος πωλητής σε μια αγορά που συνεχίζει να συρρικνώνεται. Η παγκόσμια αγορά tablet έκλεισε το τέταρτο τρίμηνο του 2015 με 65,9 εκατομμύρια αποστολές και πτώση 13,7% από το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IDC. Το σύνολο των αποστολών για το 2015 ήταν 206,8 εκατομμύρια, με μείωση 10,1% από τα 230,1 εκατομμύρια του 2014.

panoshapanosha

Η Nokia συνεχίζει να κερδίζει από την αδειοδότηση των τεχνολογιών της για τα τηλέφωνα

Η Nokia μπορεί να έχει αποσυρθεί από την παγκόσμια αγορά τηλεφώνων, αλλά έχει ακόμα σημαντικά κέρδη από την αδειοδότηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, μετά από δεκαετίες έρευνας και ανάπτυξης. Η Φινλανδική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα τη διευθέτηση από Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο μιας μακράς διαμάχης με τη Samsung για την αδειοδότηση των τεχνολογιών της, που φέρνει στα ταμεία της πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια.

panoshapanosha

Η δημοφιλής εφαρμογή Airmail για Mac, μπορεί να κάνει τα πάντα και στο iPhone

Το Airmail, το δημοφιλές πρόγραμμα email για Mac, ξεκίνησε σήμερα και στο iPhone, με την ολοκαίνουργια εφαρμογή να λειτουργεί με διάφορες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων των Gmail, iCloud, Outlook, Exchange, IMAP και POP3, ενώ διαθέτει συγχρονισμό iCloud για να κρατήσει ενημερωμένες τις προτιμήσεις της κινητής και της desktop εφαρμογής.

panoshapanosha

Η Apple ετοιμάζεται να προσπεράσει τη Samsung ως ο κορυφαίος αγοραστής chip

Ένας δείκτης υγιών πωλήσεων για κινητές συσκευές και υπολογιστές είναι το ποσό των χρημάτων που μια εταιρία ξοδεύει για τα chip που προορίζονται για αυτές τις συσκευές. Ίσως για πολλούς αποτελεί έκπληξη, πάντως η Apple ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο αγοραστής chip πέρυσι, ξοδεύοντας περισσότερα από 29 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 7,1% σε σύγκριση με το 2014.

panoshapanosha

Τρία στα πέντε smartphone που πωλήθηκαν το 2015 στα +400 δολάρια ήταν iPhone

Η αγορά των smartphone έκλεισε το 2015 με ένα ισχυρό τρίμηνο αποστολών σε νέα επίπεδα ρεκόρ, χάρη στην ισχυρή γκάμα προϊόντων σε διαφορετικά σημεία τιμών, σε ώριμες και αναδυόμενες αγορές. Τα προκαταρκτικά στοιχεία της International Data Corporation (IDC) εκτιμούν 399,5 εκατομμύρια αποστολές για το 4Q15, αύξηση 5,7% σε σύγκριση με τα 377,8 εκατομμύρια μονάδες του 4Q14.

panoshapanosha

Sony 4Q15: 1 εκατομμύριο δολάρια κέρδη – Επαναφορά στην κερδοφορία για τον Mobile τομέα

Μείωση στις πωλήσεις smartphone λόγω του περιορισμού στον αριθμό των συσκευών, με στροφή σε ακριβότερα μοντέλα, μια στρατηγική απόφαση προκειμένου να βελτιωθεί η κερδοφορία. Οι ζημιές περιορίστηκαν, μέσω του περιορισμού των εξόδων μάρκετινγκ και R & D.

panoshapanosha

Microsoft 4Q15: Κέρδη 5 δις δολάρια – Νεκρά τα Windows Phone

Η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 4ου τριμήνου 2015 με έσοδα 23,8 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένα κατά 11% από το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, και καθαρά κέρδη 5 δις δολάρια, μειωμένα κατά 14,7%. Τα Windows Phone είναι νεκρά (μερίδιο 1,1%).

panoshapanosha